Welkom bij KOOZ!Het online platform voor én door het leernetwerk Kwetsbaar Ouderschap en Onbedoelde Zwangerschap. Praat je met ons mee?Registreren

De plek van risico in de geboortezorg van morgen

07-02-2023

Begin

10-02-2023 om 15:30

Einde

10-02-2023 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Let op: voor dit programma kun je je aanmelden via m.mink@amsterdamumc.nl

Zwangerschap en geboorte zijn gebeurtenissen die over het algemeen zonder problemen verlopen. De zwangere wordt begeleid door een verloskundige en samen bekijken zij of er redenen zijn voor medisch specialistische zorg. Als die er zijn, verwijst de verloskundige de zwangere door naar de gynaecoloog. Deze zogenaamde ‘risicoselectie’ heeft als doel dat zwangeren en hun kinderen op het juiste moment, de juiste zorg, op de juiste plek krijgen. Toch blijft er een wanverhouding bestaan tussen de zorg die zwangeren nodig hebben en de zorg die wordt verleend. De verleende zorg hangt bijvoorbeeld sterk af van een postcodegebied. Ook worden zwangeren en pasgeborenen die in armoede leven of een migratieachtergrond hebben vaker ernstig ziek en overlijden vaker tijdens en na de zwangerschap. In dit programma nemen we onder de loep hoe we risicoselectie kunnen verbeteren om de geboortezorg rechtvaardiger te maken.

Ook is er voorafgaand aan dit programma de promotie van Bahareh Goodarzi om 11:45 in de Aula van VU Amsterdam. Hiervoor kan je je ook aanmelden via m.mink@amsterdamumc.nl.

Bekijk ook

Cookie-instellingen